Нисте пријављени. (Пријава)

lupaПоштовани ученици,

Добро дошли на систем за управљање учењем Мачвански округ. Он ће вам омогућити брже напредовање у учењу, као и квалитетније знање о округу у којем живите - Мачванском округу.

Садржаји и активности, везани за ваше учење, захваљујући овом систему за управљање учењем биће вам увек доступни. Они ће вам омогућити да међусобно сарађујете и комуницирате, размењујете мишљења, постављате питања, добијате одговоре, истражујете, проверавате своје знање...

Искрено се надамо, да ћете, помоћу овог система за управљање учењем, сазнати све оно што вас интересује о округу у којем живите. Верујемо да ћете остварити нова пријатељства са другарима широм Мачванског округа.

Желимо вам успех у будућем раду!Доступни курсеви


 • geopol
  У оквиру ове теме више ћете се упознати са географским положајем Мачванског округа. Занимљива презентација, интерактивна географска карта, сателитски снимци, учиниће путовање по Мачванском округу занимљивијим и интересантнијим.


 • prirodneodlike
  Ова тема је посвећена природним одликама Мачванског округа. Упознаћете се са рељефом, климом, водама (реке, језера и баре, лековите бање, термалне воде), биљним и животињским светом.


 • stanovnistvo
  Градови, општине и становници Мачванског округа су садржаји ове теме. Проћи ћете кроз два града (Шабац и Лозницу) и шест општина
  нашег округа (Богатић, Коцељева, Владимирци, Крупањ, Мали Зворник и Љубовија).

 • privreda


  О привреди Мачванског округа упознаћете се проучавајући садржаје из ове теме. Проширићете ваша знања о пољопривреди, индустрији, рударству, туризму и саобраћају.


 • kulturaСваке године, у Мачванском округу, одржава се мноштво културних манифестација и дешавања. У овој теми ћете се упознати са културним објектима, културно-уметничким удружењима, културним манифестацијама, ликовним колонијама, манастирима и црквама брвнарама, културно-историјским споменицима Мачванског округа.

 • sport
  Спортска дешавања у Мачванском округу представљају незаобилазни део у нашем проучавању. Фудбал, кошарка, одбојка, бокс, рукомет, борилачке вештине, шах, лов и риболов садржаји су ове теме.


 • proslostБурна дешавања у прошлости Мачванског округа учиниће ову тему изузетно занимљивом. Праисторија, античко доба, средњи век, Турци у Мачванском округу, Први и Други српски устанак, Први и Други светски рат представљају садржаје које ћеш изучавати у овој теми.

 • licnosti


  Мачвански округ је колевка многих знаменитих личности. Јован Цвијић, Вук Караџић, Јанко Веселиновић, Стајан Новаковић, Анта Богићевић и други, су личности са чијим животом и делом ћеш се упознати у овој теми.

Прескочи Пријава
Прескочи Календар

Календар

Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 Данас Wednesday, 16. October 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31