Почетна О нама Политика приватности

Политика приватности

Изјава о заштити и прикупљању личних података корисника и њиховом коришћењу:
 
У складу са чланом 5. Закона о заштити података о личности („Сл. гласник РС“ бр. 87/18) ДУШАН СТАНКОВИЋ ПР, АГЕНЦИЈА ЗА ЕДУКАЦИЈУ И УСЛУГЕ УЧАСОФТ, ДОЊА БОРИНА (у даљем тексту „Учасофт“), у својству руковаоца података, обавештава вас да прикупља ваше податке у сврху похађања онлајн семинара, израде веб сајтова, распореда часова, система за управљање учењем и обрађује ваше податке (у даљем тексту „Подаци“) у сврху израде уверења које Учасофт издаје на основу акредитације од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања (у даљем тексту „Завод“), израде веб сајтова, распореда часова, система за управљање учењем, као и у сврху промотивних активности Учасофта.
 
У вези са тим, Учасофт обавештава лица од којих се прикупљају подаци о следећем:
 
Податке које Учасофт прикупља приликом пријаве на онлајн семинар за појединце су: име и презиме, датум рођења, место рођења, телефон, имејл, шифра радног места, године стажа, последњи завршени ниво образовања, назив школе, место школе.
Податке које Учасофт прикупља приликом пријаве на онлајн семинар за групе из школа су: назив школе, улица и број школе, поштански број школе, место школе, телефон школе, имејл школе, број телефона школе, број наставника који се пријављује.
Податке које Учасофт прикупља и обрађује приликом израде уверења о савладаном програму стручног усавршавања дефинисани су одредбама које су прописане од стране Завода: име и презиме, датум и место рођења, назив образовно-васпитне установе у којој је лице запослено и седишете образовно-васпитне установе у којој је лице запослено.
Учасофт прикупља и обрађује податке путем пријаве на семинар и упитника које попуњавате након завршетка семинара.
Податке које Учасофт прикупља приликом пријаве за израду школског сајта и система за учење на даљину су: назив школе, улица и број школе, поштански број школе, место школе, телефон школе, имејл школе.
Податке које Учасофт прикупља приликом пријаве за израду распореда часова су: назив школе, улица и број школе, поштански број школе, место школе, телефон школе, имејл школе, број наставника и број одељења.
Податке које Учасофт прикупља приликом пријаве за израду сајта за правна лица и удружења су: назив правног лица или удружења, улица и број, поштански број, место, телефон, имејл, ПИБ, овлашћено лице.
Податке које Учасофт прикупља приликом пријаве за израду сајта за физичка лица су: име и презиме, улица и број, поштански број, место, телефон, имејл.
 
Пристанак на прикупљање података обавља се аутоматски када се пријављујете на онлајн семинар. Пристанак на обраду података обавља се када, по завршетку семинара, попуњавате упитнике за израду уверења о савладаном програму стручног усавршавања које Учасофт издаје на основу акредитације од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.
Пристанак на прикупљање података обавља се аутоматски када се пријављујете за израду веб сајта, система за учење на даљину и распореда часова.
 
Личне податке чувамо онолико дуго колико траје документована сврха обраде података. Након пријаве на онлајн семинаре, податке чувамо 30 дана (до момента издавања уверења о савладаној обуци). У појединим случајевима можемо да задржимо ваше личне податке на дуже време, нпр. у случају дужег пословања са Вама (одржавање веб сајта, система за управљање учењем) или за потребе информисања о услугама и активностима Учасофта путем мејлинг листе.
Учасофт неће користити податке наведене у пријави и упитницима у друге сврхе, сем наведених, неће их давати трећим лицима, нити их злоупотребљавати на неки други начин.
 
Лице чији се подаци прикупљају и обрађују има права:
 
На опозив сагласности за обраду података писано или усмено на записник у ком случају лице које је дало пристанак је дужно да Учасофту надокнади оправдане трошкове и штету, у складу са прописима који уређују одговорност за штету. Након опозива пристанка недозвољена је обрада података.
У случају недозвољене обраде података.
 
Обрада података није дозвољена:
 
-ако физичко лице није дало пристанак за обраду, односно ако се обрада врши без законског овлашћења;
-ако се врши у сврху различиту од оне за коју је одређена, без обзира да ли се врши на основу пристанка лица или законског овлашћења за обраду без пристанка;
-ако сврха обраде није јасно одређена, ако је измењена, недозвољена или већ остварена;
-ако је лице на које се подаци односе одређено или одредиво и након што се оствари сврха обраде;
-ако је начин обраде недозвољен;
-ако је податак који се обрађује непотребан или неподесан за остварење сврхе обраде;
-ако су број или врста података који се обрађују несразмерни сврси обраде;
-ако је податак неистинит и непотпун, односно када није заснован на веродостојном извору или је застарео;
а обавештење у вези са обрадом података;
а увид и копију података који се обрађују;
а захтев за исправку, допуну, ажурирање, брисање података (уколико није јасно одређена сврха обраде или је измењена, а нису испуњени услови за измењену сврху, уколико је остварена односно подаци више нису потребни заостваривање сврхе као и уколико ако је начин обраде недозвољен, податак спада у у број и врсту података чија је обрада несразмерна сврси или је податак нетачан, а не може се путем исправке заменити тачним, податак се обрађује без пристанка или овлашћења заснованог на закону и у другим случајевима када се обрада не може вршити у складу саодредбама Закона о заштити података о личности); прекид и привремену обуставу обраде (уколико се оспорава тачност,потпуност и ажурност података); као и право да се ти подаци означе као оспорени, док се не утврди њихова тачност, потпуност и ажурност.

Када посетите наш образовни портал, аутоматски прикупљамо податке путем колачића. Подаци које прикупљамо путем колачића обухватају IP адресу, ID број уређаја, прегледане странице, податке о претраживању, врсту претраживача, оперативни систем, информације о интернет провајдеру, време, URL адресу странице са које сте преусмерени и податке о локацији у зависности од уређаја који користите. Врсте колачића које Гугл користи можете погледати на овом линку Колачићи су мале јединице електронских података које веб сајт шаље претраживачу посетиоца и чувају се на хард диску посетиоца. Ми постављамо колачиће на ваш рачунар ако посетите наш портал. Уколико не желите да имате колачиће на свом уређају, можете да подесите претраживач тако да одбија све колачиће или да вас обавести када се колачић поставља како бисте могли да одлучите да ли да га прихватите. Такође можете да избришете колачиће са свог уређаја.

Контактирајте нас ако имате било каквих питања у вези са обрадом ваших личних података:
 
Агенција за едукацију и услуге „Учасофт“
15317 Доња Борина
Имејл: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
 
Начин решавања рекламација
 
У случају да сте незадовољни семинаром за који сте уплатили котизацију, 5 дана након почетка семинара можете затражити исписивање са семинара и повраћај котизације. У случају било каквих проблема, слободно нас контактирајте на имејл: ucasoft.rs.
 
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ
Удружење "Одговорно живљење"

Удружење "Одговорно живљење"

Урадили смо сајт за Удружење "Одговорно живљење". Веб адреса: www.odg...
Предшколска установа "Прва радост", Житорађа

Предшколска установа "Прва радост", Житорађа

Урадили смо сајт за Предшколску установу "Прва радост" из Житорађе. Веб...

Пријава на мејлинг листу

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС