ПОТВРДА УСПЕШНОСТИ НАШЕГ СЕМИНАРА

Дигитални час 2Након прошлогодишњег успешног конкурса за наставнике “Дигитални час“, Управа за дигиталну агенду је и ове године расписала наградни конкурс за наставнике “Дигитални час 2“ са истим циљем да мотивише наставнике основних школа на већу примену информационих и комуникационих технологија у настави. Најбољих 48 радова je награђено новчаним наградама, а три рада која су освојила специјалну награду. Сви радови који су испунили услове из конкурса наћи ће се у Електронском зборнику радова “Дигитални час 2“ на сајту Дигиталне школе и биће доступни свим наставницима на коришћење. Свечана додела диплома, које је победницима уручила државна секретарка за Дигиталну агенду Јасна Матић, одржана је 20. априла 2012. године у Клубу посланика.
Трећу награду, у групи друштвених наука и спорта, освојили су чланови нашег тима, Александра Станковић и мр Душан Станковић, са радом "Образовни софтвер у настави почетног читања и писања".


Дигитални часНа Конкурс "Дигитални час" су пристигла 332 рада, од којих је 51 награђен, док је 290 радова ушло у састав Електронског зборника Дигиталног часа. Сви радови подељени су у три групе, према наставном предмету на који се односе (група за рачунарство, информатику и техничко образовање, група за друштвене науке и спорт и група за природне науке).
Комисија сачињена од истакнутих наставника основних школа Републике Србије и Математичке гимназије у Београду, одабрала је по 16 најбољих радова из сваке групе предмета, од којих је за носиоца прве награде изабран један рад, друге награде три рада, треће награде дванаест радова.
Прву награду, у групи природних наука освојио је члан нашег тима, мр Душан Станковић, са радом
Систем за управљање учењем у настави природе и друштва.
Ова награда представља велики подстрек и оправдање за реализацију нашег семинара Како до интерактивног софтвера, на којем се стичу знања и вештине за креирање оваквих часова.


СИСТЕМ ЗА УПРАВЉАЊЕ УЧЕЊЕМ "МАЧВАНСКИ ОКРУГ"


Мачвански округПрема наставном плану и програму за предмет Природа и друштво у трећем разреду основне школе, у оквиру наставне теме Природа ↔ Човек ↔ Друштво, предвиђено је да се ученици упознају са завичајем у којем живе. Како ниједан издавач нема уџбенике и приручнике чија се садржина односи на завичај ученика Мачванског округа, дошли смо на идеју да те садржаје прикупимо и организујемо на савремен начин, у складу са могућностима које нуде информационе и комуникационе технологије. Све прикупљене материјале (оригиналне фотографије, видео записе, текстове), као и израђене мултимедијалне презентације и тестове организовали смо помоћу Система за управљање учењем – Мачвански округ. На овом систему за управљање учењем ученицима је доступно седам тема (Географски положај, Природне одлике, Становништво, општине и насеља, Привреда, Култура, Спорт, Прошлост, Знамените личности).

Прескочи ПријаваПрескочи Контактирајте нас

Контактирајте нас


Контакт

Тел: +381 (0)15 779 6 808

Моб: +381 (0)64 455 8 411

Прескочи Пријава на семинар

Пријава на семинар


Како да се пријавим на семинар
Прескочи Учење на даљину

Учење на даљину

Прескочи Потврда успешности семинара

Потврда успешности семинара


Потврда успешности
Прескочи Календар

Календар

Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 Данас Wednesday, 23. October 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
Прескочи Пратите нас на

Пратите нас наFacebook Twitter Google +
Прескочи Активни корисници

Активни корисници

(последњих 5 минута)
Нема