Почетна Израда система за учење на даљину

Израда система за учење на даљину

Хоћете да будете иновативна школа, која иде у корак са развојем информационо-комуникационих технологија?
Увек сте настојали да Вашим наставницима омогућите квалитетне улове за креативан и иновативан рад?
Трудили сте се да за Ваше ученике обезбедите стимулативно окружење за учење?
Схватате колики је значај непрестане комуникације између наставника и ученика?
Желите да Ваша школа, поред редовне наставе, унапреди наставни процес и ученицима понуди и учење на даљину?
Волели бисте да Ваша школа буде корак испред осталих?
 
На правом сте месту!
ponuda za skole izrada lms
Чланови Учасофт тима су врхунски професионалци у овом послу, који већ дужи низ година осмишљавају, крирају и примењују системе за управљање учењем (учење на даљину) са ученицима и наставницима.
 
ШТА ЈЕ СИСТЕМ ЗА УПРАВЉАЊЕ УЧЕЊЕМ (LMS)?

Стимулативно окружење за учење, било у учионици или на мрежи, мора да омогући трансфер знања од наставника ка ученику, али и могућност комуникације између наставника и ученика. Учење у групи вршњака и сарадња ученика при учењу део је стимулативног окружења за учење. Да би се на мрежи направило овакво виртуелно окружење за учење осмишљен је софтвер који омогућавa прављење и чување мултимедијалних образовних материјала у електронском облику, појединачно достављање ових материјала и задатака ученицима и тестирање знања ученика. Сви резултати учења морају се за сваког ученика бележити у базу података ради праћења и анализе процеса учења. Комуникација између ученика и наставника обавља се електронском поштом или путем форума на којима учествују, размењују мишљења и сарађују сви ученици из групе. Овакав затворен и контролисан систем е-учења, који добро моделује стимулативно окружење за учење, назива се систем за управљање учењем (енглески: Learning Management System - LMS).

КАКО ИЗГЛЕДА УЧЕЊЕ НА ОВАЈ НАЧИН?

На примеру наших система за учење на даљину, погледајте како изгледа учење на овај начин.

Систем за управљање учењем "Мачвански округ"
molms
Према наставном плану и програму за предмет Природа и друштво у трећем разреду основне школе, у оквиру наставне теме Природа ↔ Човек ↔ Друштво, предвиђено је да се ученици упознају са завичајем у којем живе. Како ниједан издавач нема уџбенике и приручнике чија се садржина односи на завичај ученика Мачванског округа, дошли смо на идеју да те садржаје прикупимо и организујемо на савремен начин, у складу са могућностима које нуде информационе и комуникационе технологије. Све прикупљене материјале (оригиналне фотографије, видео записе, текстове), као и израђене мултимедијалне презентације и тестове организовали смо помоћу Система за управљање учењем "Мачвански округ". На овом систему за управљање учењем ученицима је доступно седам тема (Географски положај, Природне одлике, Становништво, општине и насеља, Привреда, Култура, Спорт, Прошлост, Знамените личности).
 
Потврда успешности система за управљање учењем "Мачвански округ"
 
На Конкурс "Дигитални час" су пристигла 332 рада, од којих је 51 награђен, док је 290 радова ушло у састав Електронског зборника Дигиталног часа. Сви радови подељени су у три групе, према наставном предмету на који се односе (група за рачунарство, информатику и техничко образовање, група за друштвене науке и спорт и група за природне науке).
Комисија сачињена од истакнутих наставника основних школа Републике Србије и Математичке гимназије у Београду, одабрала је по 16 најбољих радова из сваке групе предмета, од којих је за носиоца прве награде изабран један рад, друге награде три рада, треће награде дванаест радова.
Прву награду, у групи природних наука освојио је члан нашег тима, мр Душан Станковић, са радом
Систем за управљање учењем у настави природе и друштва.
Овај рад представља практичну реализацију једне наставне јединице (Географски положај Мачванског округа) са Система за управљање учењем "Мачвански округ".
 
 
Систем за управљање учењем "Уча е-школа"
eskolalms
Од почетка 2011. године Систем за управљање учењем "Уча е-школа" омогућава онлајн похађање акредитованих програма стручног усавршавања Како до интерактивног софтвера у настави и Веб портали за припрему и реализацију наставе. Поред е-семинара, на страницама Уча е-школе ускоро ће моћи да се пронађу и занимљиви е-курсеви и наставни материјали за предшколце, ученике, наставнике, васпитаче, родитеље, стручне сараднике, директоре - за све оне који на било који начин учествују у реализацији образовно-васпитног процеса.  
 
 

ПРИЈАВА ЗА ИЗРАДУ СИСТЕМА ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Уколико сте одлучили да тим Учасофта изради систем за учење на даљину за Вашу школу (основну, средњу, високу струковну школу, факултет...), потребно је да попуните и пошаљете одговарајући образац. У најкраћем року ћемо Вам се јавити и предложити цену за израду Вашег система за учење на даљину. Урадићете следеће:

Попуните ОВАЈ образац. Поља у обрасцу, означена звездицом (*) су обавезна и њих морате попунити. Када завршите попуњавање, послаћете нам образац тако што ћете притиснути дугме Пошаљи. Ми ћемо Вам одговорити у најкраћем року.

 

 

 
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ
Удружење "Одговорно живљење"

Удружење "Одговорно живљење"

Урадили смо сајт за Удружење "Одговорно живљење". Веб адреса: www.odg...
Предшколска установа "Прва радост", Житорађа

Предшколска установа "Прва радост", Житорађа

Урадили смо сајт за Предшколску установу "Прва радост" из Житорађе. Веб...

Пријава на мејлинг листу

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС